Met zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame energie op, een geweldige stap richting een duurzaam huishouden. Maar wat doe je met de overtollige stroom die je niet direct gebruikt? Tot nu toe was de salderingsregeling de oplossing, waarbij je de overtollige stroom teruglevert aan het net en hiervoor een vergoeding krijgt. Helaas komt daar binnenkort verandering in: vanaf 2027 wordt de salderingsregeling afgebouwd en uiteindelijk helemaal afgeschaft. Wat betekent dit voor jou als eigenaar van zonnepanelen?
Wat is een thuisbatterij?
Een thuisbatterij is een slimme oplossing voor de overtollige energie die je zonnepanelen opwekken. In plaats van deze stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet, sla je de energie op om later te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan momenten wanneer de zon minder schijnt of ‘s avonds wanneer je geen energie opwekt. Het resultaat? Minder afhankelijkheid van je energieleverancier en meer controle over je energieverbruik.
Waarom investeren in een thuisbatterij?
De toekomstige afschaffing van de salderingsregeling maakt de thuisbatterij relevanter dan ooit. Waar je voorheen volledig werd gecompenseerd voor de stroom die je terugleverde, komt die vergoeding binnen afzienbare tijd te vervallen. Zonnepanelen blijven ook dan nog rendabel. Het betekent echter wel dat het rendement van zonnepanelen zal afnemen, tenzij je die energie zelf opslaat. En daarbij biedt de thuisbatterij de ideale uitkomst. Met een thuisbatterij haal je namelijk het maximale uit je zonnepanelen, ook na het verdwijnen van de salderingsregeling. Hierdoor bespaar je niet alleen geld maar kan je ook nog geld verdienen:
Optimaliseer je verbruik: Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je de goedkope, zelf opgewekte zonne-energie kunt gebruiken wanneer jij dat wilt, waardoor je minder afhankelijk bent van dure stroom van je energieleverancier. Bovendien hoef je minder stroom terug te leveren aan het net, waardoor je ook hoge terugleverkosten voorkomt.
Verdien geld op de energiemarkt: In combinatie met een dynamisch energiecontract kun je ook inspelen op de schommelende energietarieven. Laad je batterij op wanneer de stroom goedkoop is, en verkoop je opgeslagen energie weer terug aan het net wanneer de tarieven hoog staan. Op deze manier kan een thuisbatterij zelfs geld voor je opleveren.
Maar hoe werkt een thuisbatterij precies?
Een thuisbatterij werkt automatisch. Zodra je zonnepanelen meer energie opwekken dan je direct verbruikt, wordt deze overtollige energie opgeslagen in de batterij. Wanneer je vervolgens op een later moment meer energie nodig hebt dan je zonnepanelen op dat moment opwekken, geeft de batterij de opgeslagen stroom weer vrij. Dit betekent dat je minder dure stroom van je energieleverancier hoeft af te nemen, wat direct zorgt voor een lagere energierekening.
Nog even de voordelen op een rij..
Maximaal rendement uit je zonnepanelen: Zelfs zonder de salderingsregeling profiteer je optimaal van je zelf opgewekte zonne-energie.
Lagere energiekosten: Door minder stroom van het net af te nemen, bespaar je direct op je energierekening.
Zelfvoorzienend: Je wordt minder afhankelijk van energieleveranciers en hun wisselende tarieven, zeker in tijden van stijgende energieprijzen.
Duurzame toekomst: Door het efficiënter gebruiken van je eigen energie draag je actief bij aan de verduurzaming van jouw woning.
Voorbereid op de toekomst: Zodra de salderingsregeling volledig verdwijnt, ben jij al klaar om het maximale uit je zonnepanelen te halen met je eigen opslagoplossing.
De Warmtemeester en thuisbatterijen
Bij De Warmtemeester zijn we ons bewust van de veranderende energiemarkt en de noodzaak van slimme oplossingen voor zonnepaneeleigenaren. Daarom zullen we binnenkort beginnen met het aanbieden van de beste thuisbatterijen op de markt. Hiermee willen we onze klanten helpen om hun woning nog verder te verduurzamen en onafhankelijker te worden van energieleveranciers. Met een thuisbatterij investeer je niet alleen in duurzaamheid, maar ook in je eigen financiële toekomst.
Benieuwd naar hoe een thuisbatterij voor jou kan werken?
Hou onze website in de gaten of neem contact met ons op voor persoonlijk
advies. Samen helpen we je op weg naar een duurzame toekomst!
Meer weten? Stuur ons een bericht via het contactformulier
Neem contact met ons op